Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu kysnutého závinu
INGREDIENCIE
cesto
750 g
múka polohrubá
1/4 litrov
mlieko
1 ks
vajce
1/2 kociek
droždie
hrozienkavopred namočené v rume
1 dl
olej
2 PL
sušené mlieko
2 PL
cukor
1 ČL
soľ
olej na potretie cesta a na plnku
75 g
mletý mak
2 PL
kryštálový cukor
1/2 ks
vanilkový cukor
100 g
mleté orechy
2 PL
kryštálový cukor
1/2 ks
vanilkový cukor
2 PL
kakao
2 PL
kryštálový cukor
1 ks
vanilkový cukor
1 PL
polohrubá múka
POSTUP
1.
Zo surovin na cesto,klasickým spôsobom vypracujeme cesto a necháme vykysnuť.Po vykysnutí,ho vyložíme na dosku a prepracujeme.Rozdelíme na tri časti a urobíme bochničky.Necháme trocha podkysnuť.Kým cesto kysne pripravíme si plnky.Plnky sú na sucho.
2.
Každé cesto vyvaľkáme do kruhu,asi na 1-2 cm a potrieme ho olejom.Potom vysypeme plnku,rovnomerne ju rozotrieme,Opäť postriekame olejom a stočíme do rolky.Uložíme na vymastený plech a upečieme všetké tri naraz.Potrieme pre a po upečení olejom.
Vybrali sme pre vás
Pomelo
Video: Ako ošúpať pomelo?
Video: Ako ošúpať pomelo?
Zistite, prečo sa pomelo predáva vo fólii a ako ho efektívne a rýchlo zbaviť hrubej šupky.
Omeleta
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Zvládnite prípravu francúzskej omelety a dajte svojím raňajkám nový rozmer.
Mrkva
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
Mrkva je naša! Je lokálna, zdravá, dobre skladovateľná a teda dostupná takmer celoročne.