Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu ľadovej kávy
INGREDIENCIE
1/2 litrov
voda
4 ks
žĺtok
60 g
mletá káva
6 KL
cukor
1/4 litrov
mlieko
šľahačka
POSTUP
1.
Kávu v hrnci zalejeme pol litrom vody a necháme lúhovať asi 10 minút (pri teplote varu). Zohrejeme si mlieko. Cez husté plátno precedíme kávu. Vymiešame ju so žĺtkami a cukrom a za stáleho miešania prilievame vriace mlieko. Budeme miešať stále aj na nízkej teplote.
2.
Vychladnutú zmes dáme do mrazničky stuhnúť, pokým nemá krémovú konzistenciu. Potom ju rozdelíme do pohárov, ozdobíme nesladenou šľahačkou a môžeme podávať s dlhou lyžičkou.
Vybrali sme pre vás
Omeleta
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Zvládnite prípravu francúzskej omelety a dajte svojím raňajkám nový rozmer.
Mrkva
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
Mrkva je naša! Je lokálna, zdravá, dobre skladovateľná a teda dostupná takmer celoročne.
Kompóty
Kompóty sú v kurze!
Kompóty sú v kurze!
Kúsok leta v treskúcej zime zabezpečia domáce zaváraniny.