Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu langošov
Recept pre každého kuchára, množstvo receptov pre pečenie a varenie. Recepty pre chutný život. Slovenské jedlá a medzinárodná kuchyňa
INGREDIENCIE
1 kg
hladká múka
2 ks
vajce
400 ml
mlieko
250 ml
kyslá smotana
4 KL
soľ
50 g
droždie
1 kocka
cukor
podľa chuti
cesnak
podľa chuti
tvrdý syr
podľa chuti
smotana
podľa chuti
oravská slanina
kečup
POSTUP
1.
Deň vopred si pripravíme cesto. Do 200 ml vlažného osladeného mlieka dáme napučať droždie. Pridáme ostatné prísady a vypracujeme cesto. Vložíme ho do väčšieho mikroténového vrecka a dáme do chladničky (cesto vydrží v chladničke 3 - 4 dni).
2.
Mastnými rukami vyformujeme z cesta asi 20 bochníkov a necháme ich trocha vykysnúť a každý povyťahujeme tak, aby vznikol kruh. Na horúcom tuku vypražíme z oboch strán. Hotové langoše potrieme rozotretým osoleným cesnakom, smotanou, posypeme syrom (môžeme aj kečupom alebo tatárskou omáčkou). Nakoniec podľa chuti pridáme pečenú slaninku.
Vybrali sme pre vás
Omeleta
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Zvládnite prípravu francúzskej omelety a dajte svojím raňajkám nový rozmer.
Mrkva
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
Mrkva je naša! Je lokálna, zdravá, dobre skladovateľná a teda dostupná takmer celoročne.
Kompóty
Kompóty sú v kurze!
Kompóty sú v kurze!
Kúsok leta v treskúcej zime zabezpečia domáce zaváraniny.