Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu lasagní
Recept pre každého kuchára, množstvo receptov pre pečenie a varenie. Recepty pre chutný život. Slovenské jedlá a medzinárodná kuchyňa
INGREDIENCIE
150 g
šunka
200 g
šampiňóny
500 g
lasagne
150 g
parmezán
2 PL
maslo
6 ks
paradajka
4 strúčiky
cesnak
2 ks
cibuľa
2 PL
olej
mleté čierne korenie
soľ
bazalka
oregano
petržlenová vňať
olej na vymastenie
POSTUP
1.
V posolenej vode uvaríme plátky cestovín al dente, potom ich vyberieme a necháme odkvapkať.
2.
Pokrájanú cibuľu a cesnak speníme na polovice masla a oleji. Pridáme šunku pokrájanú na kocky a plátky šampiňónov, opražíme a chvíľku dusíme. Pridáme olúpané paradajky, koreniny, soľ, posekanú petržlenovú vňať a dusíme do zhustnutia.
3.
Olejom vymastíme zapekaciu misu, dno pokryjeme plátkami lazaní, prelejeme ich omáčkou a posypeme postrúhaným syrom. Takto postupujeme, až kým nespotrebujeme všetky suroviny. Poslednú vrstvu posypeme syrom a pokvapkáme zvyšným maslom. Budeme zapekať v predhriatej rúre približne pol hodinu dozlata.
1 2 3 4 5
Vybrali sme pre vás
Omeleta
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Zvládnite prípravu francúzskej omelety a dajte svojím raňajkám nový rozmer.
Mrkva
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
Mrkva je naša! Je lokálna, zdravá, dobre skladovateľná a teda dostupná takmer celoročne.
Kompóty
Kompóty sú v kurze!
Kompóty sú v kurze!
Kúsok leta v treskúcej zime zabezpečia domáce zaváraniny.