Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu laskonky
INGREDIENCIE
6 ks
vaječný bielok
330 g
kryštálový cukor
170 g
strúhaný kokos
100 g
práškový cukor
350 ml
mlieko
1 ks
puding zlatý klas
3 PL
hrubá múka
250 g
maslo
1 ks
žĺtok
80 g
práškový cukor
POSTUP
1.
Bielky šľaháme s kryšt.cukrom nad parou do tuhej peny, odložíme a necháme trochu vychladnúť.
2.
Pridáme kokos zmiešaný s práškovým cukrom.
3.
Na plech dáme papier na pečenie a potrieme ho jemne olejom, šablónu dáme na jednu polovicu plechu a lyžičkou dávame kokosovú zmes a rozotrieme ju v šablóne.
4.
Jemným trasením šablónu dvihneme a opakujeme na druhej polovici plechu.
5.
Pečieme pri 130 stupňov 15 minút až sa laskonky dvihnú, potom dáme teplotu na 80 stupňov a laskonky dosušíme ešte cca 30 minút pri otvorených dvierkach na rúre.
6.
Vychladené plníme krémom - dáme variť mlieko vmiešame zlatý klas s múkou a žĺkom a uvaríme hustý puding. Dáme vychladnúť a občas premiešame, aby sme nemali navrchu pudingu kôrku. Vymiešame maslo s cukrom do peny a primiešame vychladnutý puding (cukor pridáme podľa chuti).
Vybrali sme pre vás
Mrkva
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
Mrkva je naša! Je lokálna, zdravá, dobre skladovateľná a teda dostupná takmer celoročne.
Kompóty
Kompóty sú v kurze!
Kompóty sú v kurze!
Kúsok leta v treskúcej zime zabezpečia domáce zaváraniny.