Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu lekvárových pirohov
Lekvárové pirohy, recepty pre každého kuchára. Chutné recepty online. Lekvárové pirohy, tipy a triky ako si pochutnať na skvelom jedle.
INGREDIENCIE
40 g
maslo
štipiek
soľ
1 ks
vajce
60 g
tvaroh
250 g
hrubá múka
200 ml
mlieko
1 téglik
slivkový lekvár
50 g
mak
30 g
práškový cukor
60 g
maslo
POSTUP
Do 40g masla vmiešame so soľou a s vajcom postrúhaný tvaroh, prisypeme preosiatu múku a s mliekom vypracujeme vláčne cesto. Potom ho rozvaľkáme na hrúbku asi 1cm, nožom pokrájame na malé štvorce, na každý dáme lyžičku lekváru, dva protiľahlé rohy spojíme a kraje dobre stlačíme. Varíme v osolenej vode 5-7 minút podľa veľkosti. Uvarené pirohy necháme odkvapkať, podľa chuti ich pomastíme maslom, posypeme mletým makom, cukrom, perníkom, tvarohom podľa našej chuti.
Vybrali sme pre vás
Pomelo
Video: Ako ošúpať pomelo?
Video: Ako ošúpať pomelo?
Zistite, prečo sa pomelo predáva vo fólii a ako ho efektívne a rýchlo zbaviť hrubej šupky.
Omeleta
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Zvládnite prípravu francúzskej omelety a dajte svojím raňajkám nový rozmer.
Mrkva
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
Mrkva je naša! Je lokálna, zdravá, dobre skladovateľná a teda dostupná takmer celoročne.