Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu lievancov
INGREDIENCIE
200 ml
mlieko
150 g
hladká múka
2 PL
cukor
2 PL
kypriaci prášok
1 ks
vajce
3 PL
olej
maslo
javorový sirup
POSTUP
1.
Všetky suché suroviny dobre zmiešame, v inej miske zmiešame mlieko, vajce a olej. Zmes s mliekom pridáme k suchým surovinám a vypracujeme hladké cesto.
2.
Trochu masla rozpustíme na panvici, vložíme štvrťku cesta a necháme pri nízkej teplote piecť. Dávame pozor, pretože rýchlo tmavnú. Obrátime, keď vrchná strana už nie je tekutá a druhú stranu tiež opečieme dozlata. Výborne chutia s javorovým sirupom.
1 2 3 4 5 ... 12
Vybrali sme pre vás
Snickers tyčinka
Maškrty zo Snickersky
Maškrty zo Snickersky
Niektoré tyčinky sú tak famózne, že dezerty z nich jednoducho musia byť ešte lepšie.
omelety
Ako sa vyhrať s vajíčkom do polievky
Ako sa vyhrať s vajíčkom do polievky
Vajce jedávame pomerne často. Striedame prepeličie a slepačie. Najčastejšie slepačie z fariem, domáce. V porovnaní...