Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu limetkového koláča
INGREDIENCIE
300 g
múka polohrubá
1 ks
prášok do pečiva
4 PL
práškový cukor
125 g
palmarín
3 ks
vajce
500 g
jemný tvaroh
3 KL
solamyl
1 ks
vanilkový cukor
5 PL
limetkový sirup
POSTUP
1.
Väčšiu koláčovú formu vymastíme tukom a vysypeme strúhankou.
2.
Preosiatu múku zmiešame s práškom do pečiva a cukrom, pridáme zmäknutý palmarin a zapravíme 1 vajíčkom. Necháme odležať 1/2 hodinu v chlade.
3.
Na pomúčenej doske vyvaľkáme a vložíme do formy. Dno popicháme vidličkou. Dáme zapekať do vyhriatej rúry. Medzitým si pripravíme plnku. Tvaroh rozmiešame s cukrom, vajcami, solamylom, vanilkovým cukrom a limetkovým sirupom.
4.
Plnku rozložíme na zapečené cesto a dáme dopiecť.
5.
Vybrali sme pre vás
Mrkva
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
Mrkva je naša! Je lokálna, zdravá, dobre skladovateľná a teda dostupná takmer celoročne.
Kompóty
Kompóty sú v kurze!
Kompóty sú v kurze!
Kúsok leta v treskúcej zime zabezpečia domáce zaváraniny.