Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu lineckého pečiva
INGREDIENCIE
120 g
práškový cukor
130 g
maslo
citrónová kôra
250 g
hladká múka
vanilínový cukor
1 ks
vajce
ríbezľový lekvár
POSTUP
1.
Na výrobu cesta potrebujeme cukor, múku, vajcia, vanilínový cukor a citrónovú kôru. Všetko zmiešame a vyvaľkáme na cesto. Najlepšie s hrúbkou približne 0,5, cm. Zoberieme formičky akéhokoľvek druhu a postupne vykrajujeme. Do každého vykrojeného cestíčka urobíme ešte stred s vykrajovačkou s priemerom 1 cm.
2.
Následne upečieme všetky kolieska. Ideálne je mať z každého druhu rovnaký počet kusov. Nakoniec vychladnuté kolieska pospájame s ríbezľovým lekvárom a posypeme práškovým cukrom.
1 2 3 4 5 ... 11
Vybrali sme pre vás
polievka z kyslej
Sýte polievky z kyslej kapusty nahradia aj hlavné jedlo
Sýte polievky z kyslej kapusty nahradia aj hlavné jedlo
Z kvasenej kapusty väčšina z nás robieva iba tradičnú kapustnicu. Vyskúšajte aj mrkvovú, či fazuľovú :) Z tradičných...
Getting ready for
Opečiatkujte si sušienky a vyčarte deťom úsmev na tvári!
Opečiatkujte si sušienky a vyčarte deťom úsmev na tvári!
Zapájate deti do práce v kuchyni? Varenie s deťmi patrí k novodobým trendom a na trhu je k dispozícii množstvo...
Close-up of
Poznáte rozdiel medzi kypriacim práškom a sódou bikarbónou?
Poznáte rozdiel medzi kypriacim práškom a sódou bikarbónou?
Do cesta ste pridali kypriaci prášok do pečiva a výsledný koláč nie je vôbec mäkký, nadýchaný a ani sa nepodobá na ten...