Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu lineckého pečiva
INGREDIENCIE
120 g
práškový cukor
130 g
maslo
citrónová kôra
250 g
hladká múka
vanilínový cukor
1 ks
vajce
ríbezľový lekvár
POSTUP
1.
Na výrobu cesta potrebujeme cukor, múku, vajcia, vanilínový cukor a citrónovú kôru. Všetko zmiešame a vyvaľkáme na cesto. Najlepšie s hrúbkou približne 0,5, cm. Zoberieme formičky akéhokoľvek druhu a postupne vykrajujeme. Do každého vykrojeného cestíčka urobíme ešte stred s vykrajovačkou s priemerom 1 cm.
2.
Následne upečieme všetky kolieska. Ideálne je mať z každého druhu rovnaký počet kusov. Nakoniec vychladnuté kolieska pospájame s ríbezľovým lekvárom a posypeme práškovým cukrom.
1 2 3 4 5 ... 11
Vybrali sme pre vás
Čerešňový kompót
Ovocie zavárané v medovom roztoku
Ovocie zavárané v medovom roztoku
Leto, to je čas zavárania a konzervovania ovocia rôznymi postupmi. Klasické zaváranie s cukrom pozná každý. Ale...
Uhorkový šalát
Najsviežejšie uhorkové šaláty
Najsviežejšie uhorkové šaláty
5 skvelých šalátov zo šalátoviek, ktoré vás udržia sviežich a hydratovaných počas dlhých letných dní.