Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu lineckého pečiva
INGREDIENCIE
120 g
práškový cukor
130 g
maslo
citrónová kôra
250 g
hladká múka
vanilínový cukor
1 ks
vajce
ríbezľový lekvár
POSTUP
1.
Na výrobu cesta potrebujeme cukor, múku, vajcia, vanilínový cukor a citrónovú kôru. Všetko zmiešame a vyvaľkáme na cesto. Najlepšie s hrúbkou približne 0,5, cm. Zoberieme formičky akéhokoľvek druhu a postupne vykrajujeme. Do každého vykrojeného cestíčka urobíme ešte stred s vykrajovačkou s priemerom 1 cm.
2.
Následne upečieme všetky kolieska. Ideálne je mať z každého druhu rovnaký počet kusov. Nakoniec vychladnuté kolieska pospájame s ríbezľovým lekvárom a posypeme práškovým cukrom.
1 2 3 4 5 ... 12
Vybrali sme pre vás
French crepes
Čarujeme s ohňom - flambujeme!
Čarujeme s ohňom - flambujeme!
Flambovanie má základ vo francúzskom slove “ flamber“, čo v preklade znamená horieť. Tento spôsob úpravy jedla patrí...
Offering root
Viete ako spestriť obyčajnú zemiakovú kašu?
Viete ako spestriť obyčajnú zemiakovú kašu?
Do už hotovej kaše stačí pridať prelisovaný cesnak, vynikajúca je aj kaša s opraženou cibuľkou alebo slaninou. Skúsiť...
Row of macaroons
Pestrofarebné makrónky nadchnú oči aj chuťové poháriky!
Pestrofarebné makrónky nadchnú oči aj chuťové poháriky!
Sú farebné, malé, z vonku chrumkavé, vo vnútri mäkké ako obláčik a spojené lahodným krémom. Hovorí sa, že makrónky...