Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu lokšov
Recept pre každého kuchára, množstvo receptov pre pečenie a varenie. Recepty pre chutný život. Slovenské jedlá a medzinárodná kuchyňa
INGREDIENCIE
1 kg
uvarené zemiaky v šupke
400 g
hladká múka
podľa chuti
soľ
trochu
masť
POSTUP
Zemiaky ošúpeme a ešte za tepla prelisujeme alebo postrúhame. Pridáme múku a osolíme. Cesto sformujeme do valca a pokrájame na kolieska (má ich byť približne 20). Na pomúčenej doske kolieska postupne rozvaľkáme na tenké placky. Pečieme ich na horúcej platni alebo teflónovej panvici. Lokše z obidvoch strán potrieme maslom alebo masťou. Môžeme ich plniť bryndzou, makom alebo lekvárom.
Vybrali sme pre vás
Hot Chocolate
Doprajte si šálku poctivej horúcej čokolády!
Doprajte si šálku poctivej horúcej čokolády!
Spomaľte, zastavte sa na chvíľu a doprajte si čarovné chvíle pri šálke poriadnej horúcej čokolády.
Pomelo
Video: Ako ošúpať pomelo?
Video: Ako ošúpať pomelo?
Zistite, prečo sa pomelo predáva vo fólii a ako ho efektívne a rýchlo zbaviť hrubej šupky.
Omeleta
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Zvládnite prípravu francúzskej omelety a dajte svojím raňajkám nový rozmer.