Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu maďarského gulášu
INGREDIENCIE
500 g
hovädzie mäso
2 ks
cibuľa
1 konzerva
paradajkový pretlak
3 PL
gulášové korenie
1 ks
červená paprika
1/2 kociek
masox
trochu
polohrubá múka
štipiek
soľ
POSTUP
1.
Cibuľu nakrájame na kúsky a opražíme na oleji. Mäso umyjeme a osušíme, nakrájame na väčšie kocky a pridáme k cibuľke. Opražíme ho z každej strany, posypeme korením, zalejeme vodou nad jeho hladinu a necháme dusiť, kým nezmäkne.
2.
Ku zmäknutému mäsu pridáme plátky papriky a menšiu konzervu paradajkového pretlaku. Osolíme a pridáme masox. Necháme chvíľu povariť, potom prisypeme lyžícu alebo dve múky, aby sme guláš zahustili.
3.
Podávame ešte teplý, ako príloha môže byť čerstvé pečivo alebo ryža.
Vybrali sme pre vás
Omeleta
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Zvládnite prípravu francúzskej omelety a dajte svojím raňajkám nový rozmer.
Mrkva
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
Mrkva je naša! Je lokálna, zdravá, dobre skladovateľná a teda dostupná takmer celoročne.
Kompóty
Kompóty sú v kurze!
Kompóty sú v kurze!
Kúsok leta v treskúcej zime zabezpečia domáce zaváraniny.