Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu mafín
INGREDIENCIE
200 g
polohrubá múka
1 PL
prášok do pečiva
100 g
práškový cukor
2 KL
citrónová kôra
1/4 KL
soľ
50 g
maslo
1 ks
vajce
250 ml
mlieko
200 g
ríbezle
POSTUP
1.
Maslo necháme roztopiť. Potom ho vyšľaháme spolu s mliekom a vajcom. Prášok do pečiva pridáme k múke, potom pridáme cukor, strúhanú citrónovú kôru a štipku soli. Túto zmes pridávame po lyžiciach spolu s ovocím do tekutej masy. Opatrne premiešame.
2.
Pripravíme si papierové košíky, ktoré vložíme do mafinového plechu alebo prípadne do klasického plechu. Košíky naplníme cestom do 2/3, posypeme cukrom a necháme piecť asi 25 minút.
1 2 3 4 5 ... 39
Vybrali sme pre vás
Omeleta
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Zvládnite prípravu francúzskej omelety a dajte svojím raňajkám nový rozmer.
Mrkva
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
Mrkva je naša! Je lokálna, zdravá, dobre skladovateľná a teda dostupná takmer celoročne.
Kompóty
Kompóty sú v kurze!
Kompóty sú v kurze!
Kúsok leta v treskúcej zime zabezpečia domáce zaváraniny.