Dubáky: Viete kedy a kde treba hľadať, ako ich najlepšie spracovať a aké delikatesy z nich pripraviť?
Hubári už opäť nešetria nadšením. Po roku je späť hubárska sezóna a s ňou aj plné košíky dubákov. Po...
-
25.08.2022
Dubáky: Viete kedy a kde treba hľadať, ako ich najlepšie spracovať a aké delikatesy z nich pripraviť?
Hubári už opäť nešetria nadšením. Po roku je späť hubárska sezóna a s ňou aj plné košíky dubákov. Po nazbieraní ich najčastejšie skladujeme pomocou sušenia. Potom ich využívame...
-
22.08.2022Koriander: Petržlenová vňať Mexika a Indie ochutí aj naše jedlá, zabojuje s úzkosťou a pomôže s podráždenou pokožkouKoriander je obľúbená bylinka v mexickej a indickej kuchyni, mierne podobná petržlenovej vňati. Chuť a jej zloženie sú však odlišné. Niektorí tvrdia, že chutí osviežujúco –...
-
20.08.2022Rakytník obsahuje megadávku vitamínu C, pomáha so zdravím zraku, žalúdka, mozgu a bojuje so starnutím pletiRakytník obsahuje vzácne omega-7 mastné kyseliny, viac vitamínu C ako pomaranč a množstvo ďalších zdraviu prospešných živín. Nabije vás energiou, krásne vyzerá v dezertoch a dá sa...
-
13.08.2022Zázračná MAJORÁNKA v kuchyni nesmie chýbať! Dochutí, prevonia, uvoľní dýchacie cesty a uľaví od kŕčovMajoránka patrí k slovenskej kuchyni ako bryndza či tvaroh. Táto aromatická bylinka krásne vonia v zemiakových plackách, tradičných polievkach, ale tiež prospieva zdraviu a pomáha...
Koriander: Petržlenová vňať Mexika a Indie ochutí aj naše jedlá, zabojuje s úzkosťou a pomôže s podráždenou pokožkou
Koriander je obľúbená bylinka v mexickej a indickej kuchyni, mierne podobná petržlenovej vňati. Chuť a jej...
Rakytník obsahuje megadávku vitamínu C, pomáha so zdravím zraku, žalúdka, mozgu a bojuje so starnutím pleti
Rakytník obsahuje vzácne omega-7 mastné kyseliny, viac vitamínu C ako pomaranč a množstvo ďalších zdraviu...
Zázračná MAJORÁNKA v kuchyni nesmie chýbať! Dochutí, prevonia, uvoľní dýchacie cesty a uľaví od kŕčov
Majoránka patrí k slovenskej kuchyni ako bryndza či tvaroh. Táto aromatická bylinka krásne vonia v zemiakových...
-
11.08.2022
Zdroj vlákniny na celý rok: EGREŠE pomáhajú bojovať s častými zdravotnými problémami. Pri výbere sledujte túto jednú vec!
Egreše sa kedysi na Slovensku pestovali takmer v každej záhrade. Naše prababičky obdivovali ich všestrannosť, deti s nadšením vychutnávali zaujímavú textúru dužiny ovocia priamo... -
01.08.2022
Pomáha pri chudnutí, podporuje zdravie pečene a NAVYŠE z nej vyčarujete fantastické dezerty! Aj HRNČEKOVÚ BUBLANINU
Plody morušovníkov – moruše pripomínajú veľké či dlhé maliny alebo černice. Neraz ich nájdeme aj vo voľnej prírode, pestujú sa aj v teplejších záhradách. Na rozdiel od malín,... -
18.07.2022
(Ne)obyčajné oregano: Pomôže pri zápaloch i cukrovke
Oregano poznáme ako bylinné korenie najmä z talianskych a stredomorských jedál. Dochucujú sa ním pizza a omáčky na cestoviny, taktiež niektoré mexické jedlá. Najbežnejšia je sušená... -
-
17.07.2022
Chutné višňové dobroty: Lahodné koláče, džemy aj domáci likér
Máte radi višne? Čo všetko sa dá z nich pripraviť? -
13.07.2022
Ríbezle – vitamínová bomba v mini balení. Čo všetko z nich môžeme pripraviť?
Ríbezle sú síce maličké, no obsahujú mnoho cenných živín. Rovnako ako ostatné bobuľové ovocie sú výborným zdrojom vlákniny, vitamínu C a antioxidantov, najmä flavonoidu... -
08.07.2022
Marhule: Vyskúšajte neodolateľné letné koláče, marhuľovú omáčku a nezabudnite na sladké zaváraniny
Leto sa nám spája s vôňou a chuťou čerstvého ovocia. Na trhoviskách sa medzi prvými objavia marhule, ktoré sú hlavnou hviezdou sladkých pochúťok. Keďže ich sezóna nie je dlhá,... -
06.07.2022
Rasca: Zázračná korenina a liek v jednom
Rasca v celej či v mletej forme je široko používaná po celom svete, podobne ako čierne korenie. Málokto však pozná jej pôvod, druhy, vlastnosti alebo všetky spôsoby, akými ju môžete... -
03.07.2022
Sladké čerešne pomôžu s nespavosťou i so svalovou únavou
Práve v tomto období prebieha sezóna sladkých šťavnatých čerešní. Viete, aké živiny obsahujú, ako a kedy ich zbierať, ako čerešne skladovať? V tom prípade vás bude určite... -
01.07.2022
Rozmarín: Voňavá, liečivá bylinka, ktorá nesmie chýbať vo vašej záhrade či kvetináči
Rozmarín patrí skôr medzi bylinky zo stredomorskej kuchyne. Postupne sa však dostáva aj do našej gastronómie. Má prenikavú vôňu, ktorá dodáva jedlám zaujímavú chuť. Veľkou výhodu... -
29.06.2022
Nepodceňujte zelenú papriku: Jej všestrannosť v kuchyni vás prekvapí
Zelená paprika môže byť sladká i štipľavá, hrubostenná i tenkostenná. Za klasickú „kuchynskú“ papriku považujeme papriku zeleninovú Capsicum annuum L. Má hrubé steny formované...