Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu makovej bábovky
INGREDIENCIE
250 g
múka polohrubá
250 g
cukor
5 ks
vajce
1 dl
voda
1 dl
olej
1 ks
vanilkový cukor
1 ks
kypriaci prášok do pečiva
2 PL
mak
POSTUP
Vajíčka zmiešaš s cukrom a vanilkovým cukrom do penista, pridáš vodu, olej a poriadne premiešaš. Nasypeš múku, kypriaci prášok a opäť poriadne premiešaš. Nasypeš celý mak a zapracuješ ho do cesta. Formu na bábovku vymastíš maslom a vysypeš múkou, cesto do nej nalaješ a pár krát formou udrieš o stôl, aby sa cesto "utriaslo". Dáš do vyhriatej rúry (180°C) a pečieš 25-30 minút, podľa typu rúry. Skontroluješ pichnutím špajle do cesta, keď je čistá, koláčik je hotový. Necháš vychladnúť vo forme a vyklopíš. Môžeš poliať čokoládovou alebo citrónovou polevou.
Vybrali sme pre vás
Omeleta
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Zvládnite prípravu francúzskej omelety a dajte svojím raňajkám nový rozmer.
Mrkva
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
Mrkva je naša! Je lokálna, zdravá, dobre skladovateľná a teda dostupná takmer celoročne.
Kompóty
Kompóty sú v kurze!
Kompóty sú v kurze!
Kúsok leta v treskúcej zime zabezpečia domáce zaváraniny.