Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu makových muffinov
INGREDIENCIE
250 g
kryštálový cukor
1 balíček
vanilkový cukor
250 g
roztopené maslo
300 g
hladká múka
1 balíček
prášok do pečiva
4 ks
vajce
150 g
mletý mak
100 ml
šťava z pomaranča
50 g
hrozienka
POSTUP
1.
S vanilkovým a kryštálovým cukrom vymiešame do penista maslo. Primiešame vajcia. Múku zmiešame spolu s práškom do pečiva a zapracujeme do vaječnej masy. Do cesta pridáme ešte mletý mak, pomarančovú šťavu, odkvapkané hrozienka (namočíme ich pred tým v rume) a všetko dôkladne vymiešame.
2.
12 papierových košíčkov poukladáme do muffinovej formy a rozdelíme do nich polovicu cesta. V jednotlivých košíčkoch by malo byť cesto asi do 2/3. Muffiny budeme piecť vo vyhriatej rúre pri teplote 180°C približne 20 až 25 minút.
3.
Takýmto spôsobom použijeme aj druhú polovicu cesta. Upečené muffiny vyberieme z formy a necháme ich vychladnúť. Na záver ich môžme posypať práškovým cukrom.
Vybrali sme pre vás
Omeleta
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Zvládnite prípravu francúzskej omelety a dajte svojím raňajkám nový rozmer.
Mrkva
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
Mrkva je naša! Je lokálna, zdravá, dobre skladovateľná a teda dostupná takmer celoročne.
Kompóty
Kompóty sú v kurze!
Kompóty sú v kurze!
Kúsok leta v treskúcej zime zabezpečia domáce zaváraniny.