Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu makového koláča
INGREDIENCIE
1 pohár
kryštálový cukor
7 ks
vajce
6 PL
teplá voda
2 poháre
polohrubá múka
2 poháre
mak
1/2 balíčkov
kypriaci prášok
400 ml
mlieko
1 pohár
kryštálový cukor
1 ks
Zlatý klas
250 g
maslo
100 g
vlašské orechy
1 PL
maslo
1/2 balíčkov
vanilkový cukor
2 PL
kryštálový cukor
POSTUP
1.
Cesto: Cukor, 6 žĺtkov a teplú vodu vymiešame dopenista, postupne pridáme sneh zo 7 bielkov, preosiatu múku s kypriacim práškom a nepomletý mak. Cesto rozotrieme na vymastený, múkou vysypaný plech a upečieme. Vychladnuté cesto pozdĺžne prekrojíme.
2.
Plnka: V mlieku rozmiešame 1 žĺtok, cukor, Zlatý klas a za stáleho miešania uvaríme hustú kašu. Keď vychladne, pridáme do nej zmäknuté maslo a vymiešame v mixéri. Väčšiu časť plnky natrieme na prvý plát cesta, prikryjeme druhým plátom a naň natrieme zvyšok.
3.
Posýpka: Orechy opražíme na 1 lyžici masla, pridáme vanilínový a kryštálový cukor. Za stáleho miešania necháme cukor rozpustiť . Vychladnutú posýpku rovnomerne rozdelíme na celý povrch koláča.
1 2 3 4 5 ... 11
Vybrali sme pre vás
Osie hniezda
Najlepšie recepty na voňavé osie hniezda
Najlepšie recepty na voňavé osie hniezda
Pripravte si tieto zakrútené dobroty z kysnutého cesta. Sú ako stvorené na raňajky a deťom do školy na desiatu...
Slovak christmas
Video: Kapustnica ako lusk
Video: Kapustnica ako lusk
Sviatočná polievka číslo jeden. Ako na dobrú kapustnicu?
Bulgur
Bulgur - prečo ho jesť a ako si ho chutne pripraviť?
Bulgur - prečo ho jesť a ako si ho chutne pripraviť?
Vlákninou a minerálmi nabitá príloha, ktorú si mnohí mýlia s kuskusom. Bulgur je však oveľa chutnejší.