Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu makróniek
Recept pre každého kuchára, množstvo receptov pre pečenie a varenie. Recepty pre chutný život. Slovenské jedlá a medzinárodná kuchyňa
INGREDIENCIE
4 ks
bielok
2 ČL
citrónová šťava
250 g
jemný kryštálový cukor
125 g
mleté mandle
30 g
kakao
100 g
tmavá čokoláda
2 PL
smotana na šľahanie
30 g
maslo
POSTUP
1.
Bielky vyšľaháme s citrónovou šťavou na tuhý sneh. Postupne doňho zašľaháme všetok cukor, aby sa rozpustil. Musí vzniknúť tuhá a lesklá masa. Opatrne primiešame mandle a kakao. Masu naplníme do zdobiaceho vrecúška so širším nadstavcom. Na plech vystlaný papierom na pečenie nastriekame malé kôpky. Vložíme do rúry vyhriatej na 140 °C a pri pootvorených dvierkach sušíme 25 minút.
2.
Čokoládu nasekáme a v horúcom vodnom kúpeli rozpustíme. Smotanu a maslo postupne zapracujeme do čokolády. Necháme mierne vychladnúť. Polovicu upečených a vychladnutých makróniek natrieme krémom a zlepíme s druhou polovicou.
Vybrali sme pre vás
Hot Chocolate
Doprajte si šálku poctivej horúcej čokolády!
Doprajte si šálku poctivej horúcej čokolády!
Spomaľte, zastavte sa na chvíľu a doprajte si čarovné chvíle pri šálke poriadnej horúcej čokolády.
Pomelo
Video: Ako ošúpať pomelo?
Video: Ako ošúpať pomelo?
Zistite, prečo sa pomelo predáva vo fólii a ako ho efektívne a rýchlo zbaviť hrubej šupky.
Omeleta
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Zvládnite prípravu francúzskej omelety a dajte svojím raňajkám nový rozmer.