Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu malinovej peny
INGREDIENCIE
350 g
maliny
150 g
černice
125 g
kryštálový cukor
6 plátkov
želatína
6 PL
malinová šťava
1 PL
malinovica
250 ml
smotana na šľahanie
POSTUP
1.
Maliny a černice umyjeme, očistíme a necháme odkvapkať. Plátky želatíny dáme napučať do studenej vody. Z 200 g malín, 50 g černíc a cukru si pripravíme pyré.
2.
Napučanú želatínu mierne vyžmýkame a so 4 PL malinovej šťavy pomaly zahrievame, pokým sa želatína nerozpustí. Potom pridáme malinovicu a polovicu ovocného pyré. Zo smotany vyšľaháme tuhú šľahačku a primiešame k ovocnej zmesi. Pripraveným krémom naplníme malé dezertné misky a dáme do chladničky na 4 hodiny stuhnúť.
3.
Zvyšné ovocné pyré zmiešame s 2 PL malinovej šťavy. Na malé taniere vyklopíme z formičiek penu, polejeme ovocnou omáčkou, ozdobíme zvyšným ovocím a servírujeme.
Vybrali sme pre vás
Pomelo
Video: Ako ošúpať pomelo?
Video: Ako ošúpať pomelo?
Zistite, prečo sa pomelo predáva vo fólii a ako ho efektívne a rýchlo zbaviť hrubej šupky.
Omeleta
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Zvládnite prípravu francúzskej omelety a dajte svojím raňajkám nový rozmer.
Mrkva
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
Mrkva je naša! Je lokálna, zdravá, dobre skladovateľná a teda dostupná takmer celoročne.