Pridať recept

Recepty na prípravu marcipánovej torty

INGREDIENCIE
6 ks
vajce
450 g
práškový cukor
300 g
polohrubá múka
POSTUP
1.
2/3 cukru, žĺtky, vlažnú vodu a olej vymiešame, pridáme múku, prášok do pečiva, orechy, šťavu a kôru z citróna. Potom vyšľaháme bielky, do ktorých postupne pridávame zvyšnú 1/3 cukru. Nakoniec obe masy premiešame a pečieme na dvakrát v tortových formách pri 160 stupňoch cca 45 minút. Po upečení korpusy prekrojíme tak, aby nám vznikli tri tenšie pláty a jeden hrubý, ktorý pomrvíme s jahodovým kompótom. Pred plnením korpusy polejeme šťavou z kompótu a rumom. Následne ich potierame džemom.Čokoládový krém: Nad parou miešame žĺtky s cukrom, čokoládou, kakaom a vanilkovým cukrom do zhustnutia, necháme vychladnúť a primiešame Heliu.Mandľový krém: Nad parou miešame žĺtky, cukor, vanilkový cukor a po vychladnutí zašľaháme Heliu a mandľovú arómu.
2.
Marcipán: zmiešame cukor, sušené mlieko a vodu, príp. farbivo, rozvaľkáme a nanesieme na tortu. Zo zvyšného marcipánu urobíme ozdoby. Jednotlivé vrstvy ukladáme striedavo na seba.