Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu marcipánovej torty
INGREDIENCIE
6 ks
vajce
450 g
práškový cukor
300 g
polohrubá múka
160 g
orechy
1 ks
prášok do pečiva
15 PL
voda
3 PL
olej
1 ks
citrón
3 ks
vajce
170 g
kryštálový cukor
1 ks
vajce
mandľová aróma
250 g
Helia
3 ks
vajce
200 g
kryštálový cukor
1 ks
vajce
1 ks
čokoláda na varenie
2 PL
kakao
250 g
Helia
100 ks
ml rumu
ríbezľový džem
jahodový kompót
250 g
sušené mlieko
350 g
práškový cukor
potravinárske farbivo
POSTUP
1.
2/3 cukru, žĺtky, vlažnú vodu a olej vymiešame, pridáme múku, prášok do pečiva, orechy, šťavu a kôru z citróna. Potom vyšľaháme bielky, do ktorých postupne pridávame zvyšnú 1/3 cukru. Nakoniec obe masy premiešame a pečieme na dvakrát v tortových formách pri 160 stupňoch cca 45 minút. Po upečení korpusy prekrojíme tak, aby nám vznikli tri tenšie pláty a jeden hrubý, ktorý pomrvíme s jahodovým kompótom. Pred plnením korpusy polejeme šťavou z kompótu a rumom. Následne ich potierame džemom.Čokoládový krém: Nad parou miešame žĺtky s cukrom, čokoládou, kakaom a vanilkovým cukrom do zhustnutia, necháme vychladnúť a primiešame Heliu.Mandľový krém: Nad parou miešame žĺtky, cukor, vanilkový cukor a po vychladnutí zašľaháme Heliu a mandľovú arómu.
2.
Marcipán: zmiešame cukor, sušené mlieko a vodu, príp. farbivo, rozvaľkáme a nanesieme na tortu. Zo zvyšného marcipánu urobíme ozdoby. Jednotlivé vrstvy ukladáme striedavo na seba.
3.
Vo video-ukážke môžete vidieť postup prípravy receptu na tortu s marcipánom od 55 s.
4.
http://videoalbumy.azet.sk/videorecept/DwIeVVNE5Rnn9Wsj/
Vybrali sme pre vás
vino a jedlo
11 pravidiel správneho kombinovania jedla s vínom
11 pravidiel správneho kombinovania jedla s vínom
Gurmánsky zážitok už nemusíte hľadať iba v drahých reštauráciách. Naučte sa správne skombinovať dobré víno s jedlom...
hokkaido recepty
3 naozaj netradičné recepty z hokkaido tekvice
3 naozaj netradičné recepty z hokkaido tekvice
Máte pocit, že už ste skúšali z hokkaido tekvice úplne všetko? Máme pre vás recepty na dva nápoje a džem z hokkaido...
Mango, pineapple
Sladké dezerty servírované prakticky v pohári
Sladké dezerty servírované prakticky v pohári
Sladké dobroty naservírované v pohároch si môžte pripraviť aj na niekoľko dní dopredu a pochutiť si hocikedy keď vás...