Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu marhuľových rezov
INGREDIENCIE
100 g
práškový cukor
1,5 hrnčeky
polohrubá múka
150 g
maslo
6 ks
žĺtok
1 balíček
vanilkový cukor
200 ml
mlieko
2 KL
kypriaci prášok do pečiva
1 pohár
marhuľový kompót
3/4 hrnčekov
cukor
100 g
kokos
štipiek
soľ
6 ks
vaječný bielok
POSTUP
1.
Pripravíme si suroviny, ja som dala len 5 vajec, keďže máme veľké domáce.
2.
Zmäknuté maslo vymiešame s cukrom, pridáme žĺtka, vanilkový cukor.
3.
Kompót necháme poriadne odkvapkať, keď sú mokré, cesto príliš zaťažia.
4.
Postupne prilievame mlieko a pridávame preosiatu múku s kypriacim práškom. Vylejeme na vymastený, vysypaný plech. Ja som použila guľatú 26cm formu.
5.
Naukladáme marhule a dáme piecť na 180 stupňov cca na 15-20 minút do hneda.
6.
Z bielok, štipky soli a cukru vyšľaháme tuhý sneh. Cukor primiešame, keď začne sneh tuhnúť. Keď je sneh hotový, opatrne primiešame kokos.
7.
8.
Na upečený koláč nanesieme sneh a dáme ešte na 10 minút do rúry (znížime na 100 stupňov).
9.
Vybrali sme pre vás
Omeleta
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Zvládnite prípravu francúzskej omelety a dajte svojím raňajkám nový rozmer.
Mrkva
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
Mrkva je naša! Je lokálna, zdravá, dobre skladovateľná a teda dostupná takmer celoročne.
Kompóty
Kompóty sú v kurze!
Kompóty sú v kurze!
Kúsok leta v treskúcej zime zabezpečia domáce zaváraniny.