Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu marhuľového lekváru
INGREDIENCIE
1000 g
zrelé marhule
500 g
želírovací cukor 2 ku 1
POSTUP
1.
Marhule umyjeme, odkôstkujeme, pomelieme. Dáme do väčšieho hrnca, pridáme želírovací cukor, premiešame a za stáleho miešania varíme 5 minút. Prípadnú penu odoberieme a urobíme želírovaciu skúšku. Ak je džem málo tuhý pridáme ešte 2 lyžičky kyseliny citrónovej Dr.Oetker. Ja som nepridávala. Mal správnu konzistenciu. Z 1000 g sú tri menšie poháre do 4 dcl.
2.
Hneď lievame do pripravených nahriatych pohárov, uzavrieme viečkom, otočíme hore dnom na 5 minút. Uložíme do deky až do vychladnutia.
Vybrali sme pre vás
Chladnička
Dajte zbohom chaosu v chladničke!
Dajte zbohom chaosu v chladničke!
Otvoriť, vytiahnuť a zavrieť. Tak by to malo s chladničkami fungovať. Bohužiaľ, realita je trošku iná.
Hot Chocolate
Doprajte si šálku poctivej horúcej čokolády!
Doprajte si šálku poctivej horúcej čokolády!
Spomaľte, zastavte sa na chvíľu a doprajte si čarovné chvíle pri šálke poriadnej horúcej čokolády.
Pomelo
Video: Ako ošúpať pomelo?
Video: Ako ošúpať pomelo?
Zistite, prečo sa pomelo predáva vo fólii a ako ho efektívne a rýchlo zbaviť hrubej šupky.