Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu mäsových pirohov
Mäsové pirohy, recepty pre každého kuchára. Chutné recepty online. Mäsové pirohy, tipy a triky ako si pochutnať na skvelom jedle.
INGREDIENCIE
75 g
roztopené maslo
1,5 dl
vlažné mlieko
1/4 kociek
droždie
1/2 KL
soľ
6 dl
hladká múka
3 KL
sójová omáčka
1 KL
olivový olej
200 g
kuracie mäso
2 PL
cibuľa
2 KL
med
1 strúčik
cesnak
200 g
huby
soľ
čierne korenie
1 ks
vajce
sezamové semienka
múka
olej na vyprážanie
POSTUP
1.
V miske rozdrobíme droždie a rozpustíme ho vo vlažnom mlieku, ku ktorému vmiešame múku, maslo, soľ a zo surovín vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme kysnúť 40 minút.
2.
Na malé kúsky nakrájame kuracie mäso a zmiešame ho s olivovým olejom, sójovou omáčkou (2 PL) a medom. Mäso necháme marinovať aspoň štvrť hodiny. Následne ho opražíme na rozpálenej panvici.
3.
Na kúsky nakrájame huby. Cesnak, cibuľu a huby opražíme na troške oleja prípadne masla a prilejeme lyžičku sójovej omáčky a vmiešame všetko do kuracej zmesi. Na záver ochutíme korením a soľou.
4.
Cesto, ktoré nám vykyslo položíme na pracovnú dosku, ktorá je pomúčená. Cesto premiesime a rozdelíme na 10 častí. Z každej časti vyvaľkáme kruh (10 cm). Do stredu každého kruhu dáme pripravenú plnku. Cesto preložíme cez plnku a okraje pritlačíme prstami. Necháme kysnúť ešte 15 minút.
5.
Pirohy potrieme vyšľahaným vajcom a posypeme sezamovými semienkami. Budeme piecť približne 15 minút pri teplote 200°C.
Vybrali sme pre vás
Chladnička
Dajte zbohom chaosu v chladničke!
Dajte zbohom chaosu v chladničke!
Otvoriť, vytiahnuť a zavrieť. Tak by to malo s chladničkami fungovať. Bohužiaľ, realita je trošku iná.
Hot Chocolate
Doprajte si šálku poctivej horúcej čokolády!
Doprajte si šálku poctivej horúcej čokolády!
Spomaľte, zastavte sa na chvíľu a doprajte si čarovné chvíle pri šálke poriadnej horúcej čokolády.
Pomelo
Video: Ako ošúpať pomelo?
Video: Ako ošúpať pomelo?
Zistite, prečo sa pomelo predáva vo fólii a ako ho efektívne a rýchlo zbaviť hrubej šupky.