Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu medových rezov
Medové rezy, recepty pre každého kuchára. Chutné recepty online. Medové rezy, tipy a triky ako si pochutnať na skvelom jedle.
INGREDIENCIE
1 kg
hladká múka
4 ks
vajce
200 g
margarín
550 g
práškový cukor
8 PL
med
2 KL
sóda bikarbóna
1/2 litrov
mlieko
1 balíček
vanilkový cukor
200 g
maslo
džem
POSTUP
1.
Maslo, praskovy cukor a med si v hrnci roztopime. Na dosku dame muku so sodou, pridame do nej roztopenu masu (vlaznu) a vajicka a vypracujeme cesto.
2.
Rozdelime ho na 4 casti. Kazdý kus vyvalkame a na plytkom vymastenom plechu upecieme. Alebo jednoduchsie je upiect na opacnej strane plechu....vymažeme tukom a možme vysypať mukou. Popod upeceny plat vtedy jemne prejdeme dlhym nozom a krasne sa zosmykne na podlozku. Pečieme priblížne 10-15 minut na 200-220 stupnov.
3.
Na krem si uvarime hustu kasu z mlieka a hladkej muky pridáme vanilkový cukor. Osobitne si vyslahame maslo a cukor, postupne zaslahame vychladnutu mucnu kasu. Plnku si rozdelime na dve casti.
4.
Vychladnuty plat potrieme plnkou a pritlacime druhym platom. Ten potrieme lekvarom a prilozime dalsim platom, natrieme plnkou a prilozime posledny plat. Poriadne popritlacame.
5.
Posledny plat mozeme potriet jemnuckou vrstvou kremu alebo trochou džemu aby sa čokoláda, ktorou ho polejeme nenasiakla do cesta. Kolac polejeme cokoladovou polevou a nechame v chlade odstat.
Vybrali sme pre vás
Chladnička
Dajte zbohom chaosu v chladničke!
Dajte zbohom chaosu v chladničke!
Otvoriť, vytiahnuť a zavrieť. Tak by to malo s chladničkami fungovať. Bohužiaľ, realita je trošku iná.
Hot Chocolate
Doprajte si šálku poctivej horúcej čokolády!
Doprajte si šálku poctivej horúcej čokolády!
Spomaľte, zastavte sa na chvíľu a doprajte si čarovné chvíle pri šálke poriadnej horúcej čokolády.
Pomelo
Video: Ako ošúpať pomelo?
Video: Ako ošúpať pomelo?
Zistite, prečo sa pomelo predáva vo fólii a ako ho efektívne a rýchlo zbaviť hrubej šupky.