Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu medového krémeša
INGREDIENCIE
medové pláty
8 dl
mlieko
2 ks
žĺtok
2 ks
Zlatý klas
1 ks
vanilkový cukor
2 PL
hladká múka
150 g
práškový cukor
1 ks
palmarín
rum alebo rumová esencia
POSTUP
1.
Do misy si nalejeme mlieko, pridáme žltka, Zlatý klas, vanilkový cukor, múku, práškový cukor. Všetko poriadne premiešame, najlepšie mixérom. Krém dáme variť. Je nutné ho stále miešať, aby neprihorel. Krém je hotový, keď začne vrieť a zhustne. Hotový krém necháme vychladnúť. Do vychladeného krému postupne pridáme rozmiešaný palmarín a nakoniec prilejeme troška rumu alebo rumovú esenciu.
2.
Do vychladeného krému postupne pridáme rozmiešaný palmarín a nakoniec prilejeme troška rumu alebo rumovú esenciu a premiešame. Krém natrieme na medový plat a ďalším plátom ho prikryjeme. Koláčik by mal chvíľu postáť, aby medové pláty zmäkli. Koláč posypeme práškovým cukrom
Vybrali sme pre vás
Mrkva
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
Mrkva je naša! Je lokálna, zdravá, dobre skladovateľná a teda dostupná takmer celoročne.
Kompóty
Kompóty sú v kurze!
Kompóty sú v kurze!
Kúsok leta v treskúcej zime zabezpečia domáce zaváraniny.