Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu medvedích labiek
Medvedie labky, recepty pre každého kuchára. Chutné recepty online. Medvedie labky, tipy a triky ako si pochutnať na skvelom jedle.
INGREDIENCIE
300 g
múka hrubá
250 g
maslo
100 g
pomleté lieskovce alebo mandle
100 g
práškový cukor
1/2 ČL
škorica mletá
30 g
kakao
trochu
citrónová kôra
2 ks
žĺtok
3 ks
voňavé roztlčené klinčeky nemusia byť
POSTUP
1.
Múku s práškovým cukrom preosejeme, pridáme maslo (je lepšie keď sa maslo pokrája na kúsky, ja som mala už vybraté skôr, tak sa nedalo) a dáme ostatné suroviny. Vypracujeme cesto, ktoré necháme na chladnom mieste 1hod. odpočinúť.
2.
Keď sa ide cesto spracovať, je dobre nechať cesto dôjsť do izbovej teploty. Odpočinuté cesto vtláčame do labkových nemastených formičiek a naplnené dáme na plech a pečieme v dobre teplej rúre (piekla som v plynovej, približne tých 15 minút, radšej pomaly aby nezhoreli)
3.
Keď sú upečené, necháme troška vychladnúť, vyklopíme z formičiek a obalíme v práškovom cukre
4.
Prajem dobrú chuť!
Vybrali sme pre vás
Hot Chocolate
Doprajte si šálku poctivej horúcej čokolády!
Doprajte si šálku poctivej horúcej čokolády!
Spomaľte, zastavte sa na chvíľu a doprajte si čarovné chvíle pri šálke poriadnej horúcej čokolády.
Pomelo
Video: Ako ošúpať pomelo?
Video: Ako ošúpať pomelo?
Zistite, prečo sa pomelo predáva vo fólii a ako ho efektívne a rýchlo zbaviť hrubej šupky.
Omeleta
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Zvládnite prípravu francúzskej omelety a dajte svojím raňajkám nový rozmer.