Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu miešaného šalátu
INGREDIENCIE
3 ks
paradajka
1 ks
žltá paprika
1 ks
zelená paprika
200 g
biela kapusta
1 ks
uhorka šalátová
200 g
slaný syr
1 ks
cibuľa
5 ks
uvarené vajce natvrdo
pažitka
1 PL
francúzska horčica
3 PL
ocot
3 PL
olivový olej
mleté čierne korenie
soľ
cukor
POSTUP
1.
Očistenú šalátovú uhorku, kapustu, papriky umyjeme a nakrájame na rezance. Paradajky nakrájame na osminy a odstránime jadierka. Očistenú cibuľu nakrájame nadrobno, dáme do veľkej misy spolu s ostatnou zeleninou. Potom pridáme syr a vajcia nakrájame na kocky. Zelejeme zálievkou a zľahka premiešame. Na záver posypeme posekanou pažítkou.
2.
Zálievka: Do misky dáme ocot, olej, horčicu, korenie, cukor, soľ a rozšľaháme.
Vybrali sme pre vás
Mrkva
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
Mrkva je naša! Je lokálna, zdravá, dobre skladovateľná a teda dostupná takmer celoročne.
Kompóty
Kompóty sú v kurze!
Kompóty sú v kurze!
Kúsok leta v treskúcej zime zabezpečia domáce zaváraniny.