Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu mikulášskeho prekvapenia
INGREDIENCIE
100 g
med
2 ks
vajcia
1 ČL
rum
1 ČL
sóda
2 ČL
perníkové korenie
250 g
cukor práškový
500 g
hladká múka špeciál
50 g
smetol
1 ks
vajce na potretie
1 ks
bielko
150 g
cukor práškový
1 PL
solamil
2 PL
citrónová šťava
Marcipán na ozdobu
POSTUP
1.
Do misky vhodnej na paru dáme vajcia,med,maslo,rum,korenie pernikové a sodu.
2.
šľaháme mixérom na najnižšon stupni,kým sa maslo nerozpistí.
3.
Pridáme cukor a asi 5 min.šľaháme nad parou na miernon ohni.
4.
Ked je hmota vyšľahaná odstavíme z ohňa,
5.
a postupne pridáme preosiatú múku.
6.
zamiešame múku,
7.
cesto vyložíme z misky a prepracujeme.
8.
Cesto zabalíme do mikrotenu a necháme v chlade.cesto môže stáť aj pár dní.zatiaľ je dosť času si premyslieť a vytvoriť si rôzné šablony na vykrajovanie.Na adventný kalendár si urobím vo veľkosti plechu.
9.
na ozdobu treba vyšľahať bielok a ozdobiť perničky.
10.
Z marcipanu si urobiť mikuláškov,ktorých prilepíte na väčšie srdiečko.
11.
Adventný kalendár vo forme stromčeka
12.
Vo forme rybky,zvonca a pod.
Vybrali sme pre vás
Chladnička
Dajte zbohom chaosu v chladničke!
Dajte zbohom chaosu v chladničke!
Otvoriť, vytiahnuť a zavrieť. Tak by to malo s chladničkami fungovať. Bohužiaľ, realita je trošku iná.
Hot Chocolate
Doprajte si šálku poctivej horúcej čokolády!
Doprajte si šálku poctivej horúcej čokolády!
Spomaľte, zastavte sa na chvíľu a doprajte si čarovné chvíle pri šálke poriadnej horúcej čokolády.
Pomelo
Video: Ako ošúpať pomelo?
Video: Ako ošúpať pomelo?
Zistite, prečo sa pomelo predáva vo fólii a ako ho efektívne a rýchlo zbaviť hrubej šupky.