Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu moriaka
INGREDIENCIE
3 ks
žemľa
1/2 dl
biele víno
1 dl
kyslá smotana
50 g
maslo
3 ks
vajce
soľ
citrónová kôra
moriak
50 g
šúpané mandle
POSTUP
1.
Očisteného a vypitvaného moriaka umyjeme, osolíme a odložíme na niekoľko hodín na chladné miesto. Potom brušnú naplníme plnkou, otvor zašijeme a celého moriaka potrieme maslom. Navrch polievame vlastnou šťavou, prípadne podlejeme horúcou vodou.
2.
Mandľová plnka: Žemle pokrájame, pokvapkáme vínom a polejeme smotanou. Maslo, žĺtky, soľ, postrúhanú citrónovú kôru a postrúhaný muškatový oriešok vymiešame do peny, pridáme mandle posekané nadrobno, rozmočené žemle a všetko spolu premiešame. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a zľahka ho zamiešame do plnky, ktorou naplníme pripraveného moriaka.
Vybrali sme pre vás
Hot Chocolate
Doprajte si šálku poctivej horúcej čokolády!
Doprajte si šálku poctivej horúcej čokolády!
Spomaľte, zastavte sa na chvíľu a doprajte si čarovné chvíle pri šálke poriadnej horúcej čokolády.
Pomelo
Video: Ako ošúpať pomelo?
Video: Ako ošúpať pomelo?
Zistite, prečo sa pomelo predáva vo fólii a ako ho efektívne a rýchlo zbaviť hrubej šupky.
Omeleta
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Zvládnite prípravu francúzskej omelety a dajte svojím raňajkám nový rozmer.