Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu mrkovej polievky
INGREDIENCIE
4 ks
mrkva
2 ks
zemiaky
1 ks
cibuľa
1,2 litre
zeleninový vývar
200 ml
mlieko
olej
soľ
petržlenová vňať
POSTUP
1.
Mrkvu, zemiaky a cibuľu umyjeme, očistíme a ošúpeme. Na oleji opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme na kolieska pokrájanú mrkvu a na drobné kocky pokrájané zemiaky. Osolíme.
2.
Podusenú zeleninu podlejeme vývarom a spolu varíme 25 minút, kým zelenina nezmäkne.
3.
Ponorným mixérom rozmixujeme zeleninu vo vývare, pridáme mlieko, necháme ešte raz prevrieť a pred podávaním posypeme petržlenovou vňaťou.
1 2 3 4 5
Vybrali sme pre vás
Omeleta
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Zvládnite prípravu francúzskej omelety a dajte svojím raňajkám nový rozmer.
Mrkva
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
Mrkva je naša! Je lokálna, zdravá, dobre skladovateľná a teda dostupná takmer celoročne.
Kompóty
Kompóty sú v kurze!
Kompóty sú v kurze!
Kúsok leta v treskúcej zime zabezpečia domáce zaváraniny.