Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu musaku
INGREDIENCIE
400 g
zemiaky
250 g
mleté mäso
1 ks
baklažán
1 ks
vajce
2 PL
strúhanka
2 strúčiky
cesnak
trochu
soľ
štipiek
korenie
200 ml
mlieko
100 g
maslo
4 PL
hladká múka
štipiek
soľ
POSTUP
1.
Mleté mäso, vajce, strúhanku a prelisovaný cesnak zmiešame, pridáme soľ a korenie a dobre premiešame.
2.
Zemiaky ošúpeme, umyjeme, nakrájame na plátky a v osolenej vode ich povaríme. Umytý baklažán nakrájame na kolieska.
3.
Maslo a múku vymiešame spolu do zápražkovitej hmoty, ktorú zriedime mliekom na kašu. Osolíme a asi 3 minúty varíme za stáleho miešania. Malé množstvo bešamelu potom nanesieme na dno zapekacej misy.
4.
Na bešamelovú vrstvu ukladáme plátky zemiakov, potom mäso, ktoré polejeme omáčkou. Na mäso ukladáme zemiaky a na ne baklažán. Na baklažán nalejeme bešamel a dáme piecť pri teplote 200°C asi 30 minút.
Vybrali sme pre vás
4 spôsoby ako
Video: 4 spôsoby ako nakrájať melón
Video: 4 spôsoby ako nakrájať melón
Krásne hravé spôsoby ako si nakrájať studený osviežujúci melón nájdete v krátkom videu:
Netradičné Mojito
Mojito drink 4x inak
Mojito drink 4x inak
Vyskúšajte variácie najznámejšieho letného alkoholického drinku. Čučoriedky, jahody, pomaranč, či melón dodajú drinku...
Slivkovy lekvar
Výborný slivkový lekvár 5x inak
Výborný slivkový lekvár 5x inak
Päť receptov na tradičnú dobrotu, ktorá stáročia dotvára slovenské dezerty a sladké chody.