Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu musaku
INGREDIENCIE
400 g
zemiaky
250 g
mleté mäso
1 ks
baklažán
1 ks
vajce
2 PL
strúhanka
2 strúčiky
cesnak
trochu
soľ
štipiek
korenie
200 ml
mlieko
100 g
maslo
4 PL
hladká múka
štipiek
soľ
POSTUP
1.
Mleté mäso, vajce, strúhanku a prelisovaný cesnak zmiešame, pridáme soľ a korenie a dobre premiešame.
2.
Zemiaky ošúpeme, umyjeme, nakrájame na plátky a v osolenej vode ich povaríme. Umytý baklažán nakrájame na kolieska.
3.
Maslo a múku vymiešame spolu do zápražkovitej hmoty, ktorú zriedime mliekom na kašu. Osolíme a asi 3 minúty varíme za stáleho miešania. Malé množstvo bešamelu potom nanesieme na dno zapekacej misy.
4.
Na bešamelovú vrstvu ukladáme plátky zemiakov, potom mäso, ktoré polejeme omáčkou. Na mäso ukladáme zemiaky a na ne baklažán. Na baklažán nalejeme bešamel a dáme piecť pri teplote 200°C asi 30 minút.
Vybrali sme pre vás
Osie hniezda
Najlepšie recepty na voňavé osie hniezda
Najlepšie recepty na voňavé osie hniezda
Pripravte si tieto zakrútené dobroty z kysnutého cesta. Sú ako stvorené na raňajky a deťom do školy na desiatu...
Slovak christmas
Video: Kapustnica ako lusk
Video: Kapustnica ako lusk
Sviatočná polievka číslo jeden. Ako na dobrú kapustnicu?
Bulgur
Bulgur - prečo ho jesť a ako si ho chutne pripraviť?
Bulgur - prečo ho jesť a ako si ho chutne pripraviť?
Vlákninou a minerálmi nabitá príloha, ktorú si mnohí mýlia s kuskusom. Bulgur je však oveľa chutnejší.