Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu nanukov
Nanuk, recepty pre každého kuchára. Chutné recepty online. Nanuk, tipy a triky ako si pochutnať na skvelom jedle.
INGREDIENCIE
3 ks
vaječný bielok
3 ks
žĺtok
60 g
kryštálový cukor
80 g
hladká múka
50 g
vanilkový puding
100 g
biela čokoláda
180 g
jemný tvaroh
3 PL
šľahačka
2 g
mletá káva
150 g
horká čokoláda
50 g
maslo
trochu
kakao
POSTUP
1.
Pripravíme si suroviny.
2.
Vyšľaháme bielka a pridáme kryštálový cukor.
3.
K bielkam pridáme žĺtky a múku a všetko spolu vymiešame do hladka.
4.
Pripravíme si plech s papierom na pečenie a pomocou lyžice alebo zdobiaceho vrecúška nastriekame cesto v tvare oválu. Pečieme pri 220°C asi 7-10 minút.
5.
Upečené cesto otočíme a pokropíme uvarenou kávou.
6.
Príprava krému: Do uvareného vanilkového pudingu pridáme roztopenú bielu čokoládu. Keď vychladne zmiešame so šľahačkou a mascarpone (alebo tvaroh). Už len ochutíme kávou.
7.
Na cesto pokvapkané kávou si dáme paličku na nanuky a na vrch nastriekame krém. Dáme do mrazničky zamraziť. Po zamrazení si uvaríme čokoládu nad parou s maslom a zamrazené nanuky namáčame do čokolády. Dáme opäť na chvíľu zamraziť. Potom už iba poprášime kakaom a môžme sa do nich pustiť :)
Vybrali sme pre vás
Hot Chocolate
Doprajte si šálku poctivej horúcej čokolády!
Doprajte si šálku poctivej horúcej čokolády!
Spomaľte, zastavte sa na chvíľu a doprajte si čarovné chvíle pri šálke poriadnej horúcej čokolády.
Pomelo
Video: Ako ošúpať pomelo?
Video: Ako ošúpať pomelo?
Zistite, prečo sa pomelo predáva vo fólii a ako ho efektívne a rýchlo zbaviť hrubej šupky.
Omeleta
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Zvládnite prípravu francúzskej omelety a dajte svojím raňajkám nový rozmer.