Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu narodeninovej torty
INGREDIENCIE
5 ks
vajce
200 g
hladká múka
200 g
kryštálový cukor
5 PL
voda
1/2 balíčkov
kypriaci prášok do pečiva
2 kg
poťahovacia hmota K2
modelovacia hmota Smartflex
potravinárske farbivo
1 liter
mlieko
4 balíčky
Zlatý klas
2 ks
vajce
300 g
práškový cukor
500 g
maslo
podľa chuti
lekvár
POSTUP
1.
Žĺtka vymiešame s cukrom.
2.
Postupne pridáme vodu a šľaháme.
3.
Pridáme múku s práškom do pečiva.
4.
Vyšľaháme sneh, ktorý opatrene zapracujeme do žĺtkov s múkou. Cesto vylejeme na vymastený a vysypaný plech. Pečieme pri 175 stupňoch 20-25 minút.
5.
Z mlieka, zlatých klasov, vajec uvaríme puding.
6.
Maslo vyšľaháme s cukrom.
7.
Obidve zmesi spojíme.
8.
9.
Prvý plát natrieme lekvárom a plnkou, položíme druhý plát natrieme a položíme tretí plát. Potrieme celú tortu a necháme stuhnúť. K2 si vyvaľkáme a potiahneme celú tortu.
10.
Ozdobíme kvietkami, ktoré sme si pripravili dopredu aby stvrdli. Kala:
11.
12.
13.
14.
15.
16.
Ruža: vykrojíme lupienok.
17.
Stenčíme.
18.
Necháme zaschnúť.
19.
Pripravíme si stred.
20.
Priložíme prvý lupeň.
21.
Druhý.
22.
23.
Púčik:
24.
25.
26.
27.
28.
1 2 3 4 5 ... 32
Vybrali sme pre vás
Hot Chocolate
Doprajte si šálku poctivej horúcej čokolády!
Doprajte si šálku poctivej horúcej čokolády!
Spomaľte, zastavte sa na chvíľu a doprajte si čarovné chvíle pri šálke poriadnej horúcej čokolády.
Pomelo
Video: Ako ošúpať pomelo?
Video: Ako ošúpať pomelo?
Zistite, prečo sa pomelo predáva vo fólii a ako ho efektívne a rýchlo zbaviť hrubej šupky.
Omeleta
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Zvládnite prípravu francúzskej omelety a dajte svojím raňajkám nový rozmer.