Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu nepečenej torty
INGREDIENCIE
1 ks
piškóty
250 g
mak
250 g
práškový cukor
100 ml
rum
100 g
mleté vlašské orechy
100 g
maslo
1/2 ks
pomaranč
šľahačka
pomarančový lekvár
čokoládová poleva
POSTUP
1.
Mak sparíme v horúcej vode, osušíme a pomelieme. Maslo vymiešame s cukrom dopenista, pridáme mak, rum, orechy a postrúhanú pomarančovú kôru. Do pripravenej formy uložíme vrstvu piškót, na ňu natrieme makový krém.
2.
Tortu dáme do chladničky stuhnúť. Vychladnutú tortu vyklopíme, natrieme lekvárom a polejeme čokoládovou polevou. Podávame so šľahačkou.
1 2 3 4 5 ... 10
Vybrali sme pre vás
Jesenný šalát
10 inšpirácií ako využiť cviklu
10 inšpirácií ako využiť cviklu
Cvikla je všestranne využiteľná zelenina, ktorá fascinuje nielen svojou úžasnou farbou ale tiež nutričným bohatstvom.
Orechová žemľovka
Milovaná žemľovka 5x inak
Milovaná žemľovka 5x inak
5 tradičných i pomerne nezvyklých receptov na prípravu sladkej klasiky, ktorá podobne ako parené buchty či šúľance...
Walnuts
Viete správne skladovať orechy?
Viete správne skladovať orechy?
Orechy naozaj právom patria medzi superpotraviny. Sú zdrojom zdravých tukov, znižujú cholesterol, pôsobia v tele...