Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu obráteného koláča
INGREDIENCIE
4 ks
vajce
100 g
cukor
1 ks
škoricový cukor
120 g
maslo
150 g
špaldová hladká múka
2 KL
kypriaci prášok do perníka
4 PL
mak celý
10 ks
marhuľa
POSTUP
1.
2.
Celé vajcia vyšľaháme s cukrom do peny.
3.
K vyšľahanej vaječnej zmesi pridáme rozpustené maslo a škoricový cukor. V druhej miske zmiešame múku s kypriacim práškom a nemletým makom. Suchú zmes opatrne po častiach pridávame k tekutej zmesi. Šľaháme na malých obrátkach.
4.
Malý plech s rozmermi 30x20cm vystelieme pečiacim papierom. Na papier uložíme rozpolené marhule. Na obrázku je síce vidieť, že marhule sú zavárané, ale doporučujem použiť čerstvé marhule. Zavárané príliš rozmočia cesto a koláč je potom potreba dlhšie piecť.
5.
Na marhule vylejeme cesto a urovnáme ho.
6.
Koláč vložíme do rúry, nastavíme teplotu na 180 stupňov a pečieme 40 minút.
7.
Upečený koláč necháme skoro úplne vychladnúť. Potom ho vyklopíme a papier stiahneme. Môžeme ho ešte poliať roztopenou čokoládou alebo inou polevou.
Vybrali sme pre vás
Chladnička
Dajte zbohom chaosu v chladničke!
Dajte zbohom chaosu v chladničke!
Otvoriť, vytiahnuť a zavrieť. Tak by to malo s chladničkami fungovať. Bohužiaľ, realita je trošku iná.
Hot Chocolate
Doprajte si šálku poctivej horúcej čokolády!
Doprajte si šálku poctivej horúcej čokolády!
Spomaľte, zastavte sa na chvíľu a doprajte si čarovné chvíle pri šálke poriadnej horúcej čokolády.
Pomelo
Video: Ako ošúpať pomelo?
Video: Ako ošúpať pomelo?
Zistite, prečo sa pomelo predáva vo fólii a ako ho efektívne a rýchlo zbaviť hrubej šupky.