Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu omelety
INGREDIENCIE
3 ks
vajce
soľ
mleté čierne korenie
1 PL
maslo
POSTUP
1.
3 vajíčka vyšľaháme metličkou v miske spolu so soľou a podľa chuti môžeme pridať aj trocha pomletého čierneho korenia.
2.
V teflónovej panvici so zošikmenými stenami speníme 1 polievkovú lyžicu masla a čakáme, až kým nám pena nezačne miznúť.
3.
Vajce následne nalejeme na panvicu a premiešame vidličkou. Mali by sme sa približovať čo najbližšie k dnu, ale nesmieme sa ho dotýkať. Pokračujeme dovtedy, pokiaľ nemáme vrstvu praženice na tenkej tuhej vrstve vajec.
4.
Panvicu vyklopíme smerom od seba a udrieme po rúčke päsťou, aby sa nám podarilo preklopiť vzdialenejší okraj omelety. Panvicu máme po celý čas vyklopenú a pomocou vidličky preklopíme aj koniec, ktorý máme bližšie k telu. Takúto omeletu môžeme preložiť na tanier.
1 2 3 4 5 ... 10
Vybrali sme pre vás
Omeleta
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Zvládnite prípravu francúzskej omelety a dajte svojím raňajkám nový rozmer.
Mrkva
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
Mrkva je naša! Je lokálna, zdravá, dobre skladovateľná a teda dostupná takmer celoročne.
Kompóty
Kompóty sú v kurze!
Kompóty sú v kurze!
Kúsok leta v treskúcej zime zabezpečia domáce zaváraniny.