Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu opitého izidora
INGREDIENCIE
4 ks
vajce
150 g
kryštálový cukor
200 g
hladká múka
1 ks
prášok do pečiva
2 PL
kakao
10 PL
voda
ríbezľový džem
čokoláda na varenie
Cera
200 g
kryštálový cukor
3 PL
kakao
250 g
maslo
200 g
mleté orechy
4 PL
práškový cukor
1 dl
rum
POSTUP
1.
Žĺtky vymiešať s cukrom na penu, pridať vodu, preosiatu múku zmiešanú s kypriacim práškom a kakaom. Vyšľahať bielka a vmiešať do cesta. Na plech dáme papier na pečenie a vylejeme cesto. Pečieme na 180°C keď sa cesto zdvihne teplotu dáme na 150°C.
2.
Maslová plnka: Nad parou vyšľahať celé vajcia s cukrom a kakaom do zhustnutia, asi tak 10 minút. Do vychladnutého všľahať jedno celé maslo.
3.
Orechová plnka: Pomleté orechy zmiešame s cukrom a rumom.
4.
Na upečený korpus natrieme vrstvu ríbezľového lekváru, na to orechovú plnku a nakoniec maslovú plnku. Necháme stuhnúť a polejeme čokoládovou polevou.
Vybrali sme pre vás
Chladnička
Dajte zbohom chaosu v chladničke!
Dajte zbohom chaosu v chladničke!
Otvoriť, vytiahnuť a zavrieť. Tak by to malo s chladničkami fungovať. Bohužiaľ, realita je trošku iná.
Hot Chocolate
Doprajte si šálku poctivej horúcej čokolády!
Doprajte si šálku poctivej horúcej čokolády!
Spomaľte, zastavte sa na chvíľu a doprajte si čarovné chvíle pri šálke poriadnej horúcej čokolády.
Pomelo
Video: Ako ošúpať pomelo?
Video: Ako ošúpať pomelo?
Zistite, prečo sa pomelo predáva vo fólii a ako ho efektívne a rýchlo zbaviť hrubej šupky.