Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu orechovej rolády
INGREDIENCIE
6 ks
vajce
150 g
práškový cukor
160 g
hladká múka
50 g
mleté orechy
2 PL
voda
1 balíček
vanilkový cukor
trochu
kypriaci prášok do pečiva
200 g
Hera
1/2 balíčkov
karamelový puding
2 dl
mlieko
2 PL
kryštálový cukor
POSTUP
1.
Žĺtky vyšľaháme s polovicou cukru (75g), s vanilkou a 2 PL vody do peny. V ďalšej miske si vyšľaháme bielka a zvyšok cukru na tuhý sneh. Do žĺtkovej zmesi vmiešame múku, trochu kypriaceho prášku, orechy a nakoniec zľahka zapracujeme bielkový sneh.
2.
Cesto vylejeme na vymastený a papierom vyložený plech. Pečieme pri 180°C. Po upečení ešte horúce cesto zvinieme do rolády. Po vychladnutí si cesto bude držať svoj tvar. Naplníme karamelovou plnkou a povrch posypeme mletými orechmi.
3.
Plnka: Uvaríme si karamelový puding z 2 dcl mlieka, polovice pudingu a 2 PL cukru. Heru vyšľaháme a spojíme s vychladnutým pudingom. Podľa chuti dosladíme.
Vybrali sme pre vás
Mrkva
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
Mrkva je naša! Je lokálna, zdravá, dobre skladovateľná a teda dostupná takmer celoročne.
Kompóty
Kompóty sú v kurze!
Kompóty sú v kurze!
Kúsok leta v treskúcej zime zabezpečia domáce zaváraniny.