Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu orechových rožkov
INGREDIENCIE
250 g
hladká múka
250 g
maslo
6 PL
kyslá pochúťková smotana
práškový cukor
1 ks
vajce
350 g
mleté orechy
1 ks
vajce
práškový cukor
3 PL
mlieko
POSTUP
1.
Z masla, múky a smotany vypracujeme a rozvaľkáme cesto na 4 mm hrubé. Cesto nakrájame na pravidelné štvorce, na ktoré budeme dávať orechovú plnku. Rožky zvinieme a dáme na suchý plech, pečieme na 180stupňov asi 15 minút. Teple ich obalíme v zmesi vanilkového a práškového cukru.
2.
Plnka: Pomleté orechy zmiešané s vanilkovým a práškovým cukrom a s 3 PL horúceho mlieka.
Vybrali sme pre vás
Mrkva
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
Mrkva je naša! Je lokálna, zdravá, dobre skladovateľná a teda dostupná takmer celoročne.
Kompóty
Kompóty sú v kurze!
Kompóty sú v kurze!
Kúsok leta v treskúcej zime zabezpečia domáce zaváraniny.