Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu orechového závinu
INGREDIENCIE
350 g
hladká múka špeciál
200 g
múka hrubá
60 g
kryštálový cukor
300 g
palmarín
1 ks
žĺtok
1 ks
vajce
1 dl
mlieko
20 g
droždie
1 štipka
soľ
400 g
kryštálový cukor
3 dl
mlieko
350 g
mleté orechy
130 g
strúhanka
citrónová kôra
vanilínový cukor
um
POSTUP
1.
Palmarín, cukor, vajcia a soľ spracujeme v miske alebo na doske. Pridáme múku a kvások. Vypracujeme hladké cesto a necháme asi hodinu odpočinúť. Cesto potom rozdelíme na 5 dielov. Jednotlivé diely rozvaľkáme, potrieme plnkou a zatočíme. Pozdĺžne poukladáme na plech, potrieme žĺtkom, necháme ich vysušiť.
2.
Po zaschnutí žĺtka natrieme záviny ešte raz, popicháme vidličkou a dáme upiecť. Tento závin sa dá výborne uschovať aj v mrazničke. Miesto orechovej plnky môžeme dať aj makovú.
Vybrali sme pre vás
vino a jedlo
11 pravidiel správneho kombinovania jedla s vínom
11 pravidiel správneho kombinovania jedla s vínom
Gurmánsky zážitok už nemusíte hľadať iba v drahých reštauráciách. Naučte sa správne skombinovať dobré víno s jedlom...
Mango, pineapple
Sladké dezerty servírované prakticky v pohári
Sladké dezerty servírované prakticky v pohári
Sladké dobroty naservírované v pohároch si môžte pripraviť aj na niekoľko dní dopredu a pochutiť si hocikedy keď vás...
Close up of rose
Vyberte sa na šípky, teraz je na to ten správny čas!
Vyberte sa na šípky, teraz je na to ten správny čas!
Počas jesenných prechádzok neraz natrafíte na ker posiaty šípkami, no nevenujete mu žiadnu pozornosť. To je veľká...