Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu orechového závinu
INGREDIENCIE
350 g
hladká múka špeciál
200 g
múka hrubá
60 g
kryštálový cukor
300 g
palmarín
1 ks
žĺtok
1 ks
vajce
1 dl
mlieko
20 g
droždie
1 štipka
soľ
400 g
kryštálový cukor
3 dl
mlieko
350 g
mleté orechy
130 g
strúhanka
citrónová kôra
vanilínový cukor
um
POSTUP
1.
Palmarín, cukor, vajcia a soľ spracujeme v miske alebo na doske. Pridáme múku a kvások. Vypracujeme hladké cesto a necháme asi hodinu odpočinúť. Cesto potom rozdelíme na 5 dielov. Jednotlivé diely rozvaľkáme, potrieme plnkou a zatočíme. Pozdĺžne poukladáme na plech, potrieme žĺtkom, necháme ich vysušiť.
2.
Po zaschnutí žĺtka natrieme záviny ešte raz, popicháme vidličkou a dáme upiecť. Tento závin sa dá výborne uschovať aj v mrazničke. Miesto orechovej plnky môžeme dať aj makovú.
Vybrali sme pre vás
Omeleta
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Zvládnite prípravu francúzskej omelety a dajte svojím raňajkám nový rozmer.
Mrkva
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
Mrkva je naša! Je lokálna, zdravá, dobre skladovateľná a teda dostupná takmer celoročne.
Kompóty
Kompóty sú v kurze!
Kompóty sú v kurze!
Kúsok leta v treskúcej zime zabezpečia domáce zaváraniny.