Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu oškvarkových pagáčov
INGREDIENCIE
100 g
maslo
250 g
oškvarky
soľ
20,5 dl
mlieko
1 dl
víno
20 g
droždie
mleté čierne korenie
500 g
hladká múka
1 ks
vajce
POSTUP
V miske vymiešame maslo, pomleté oškvarky, soľ, v troške mlieka vykysnuté droždie, víno, korenie, preosiatu múku a spolu vymiešame cesto. Prikryté cesto necháme asi hodinu pri izbovej teplote, potom ho rozvaľkáme, zložíme a toto opakujeme ešte dvakrát. Pred vykrajovaním pagáčikov cesto rozvaľkáme a povykrajujeme okrúhlou formičkou. Povrch ozdobíme nožom, potrieme rozšľahaným vajcom a necháme ešte asi 20 min. kysnúť. Upečieme v mierne vyhriatej rúre.
Vybrali sme pre vás
Chladnička
Dajte zbohom chaosu v chladničke!
Dajte zbohom chaosu v chladničke!
Otvoriť, vytiahnuť a zavrieť. Tak by to malo s chladničkami fungovať. Bohužiaľ, realita je trošku iná.
Hot Chocolate
Doprajte si šálku poctivej horúcej čokolády!
Doprajte si šálku poctivej horúcej čokolády!
Spomaľte, zastavte sa na chvíľu a doprajte si čarovné chvíle pri šálke poriadnej horúcej čokolády.
Pomelo
Video: Ako ošúpať pomelo?
Video: Ako ošúpať pomelo?
Zistite, prečo sa pomelo predáva vo fólii a ako ho efektívne a rýchlo zbaviť hrubej šupky.