Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu ovocnej bábovky
INGREDIENCIE
4 ks
vajce
2 hrnčeky
práškový cukor
2 hrnčeky
polohrubá múka
1 balíček
vanilkový cukor
1/2 hrnčekov
mlieko
1/2 hrnčekov
olej
1/2 balíčkov
prášok do pečiva
podľa chuti
zavárané čerešne
podľa chuti
čokoládová poleva
POSTUP
1.
Formu na bábovku vymažeme maslom a vysypeme hrubou múkou, rúru zapneme na 180°C. Do väčšej misy rozklepneme 4 vajíčka, pridáme práškový cukor, vanilínový cukor, olej, mlieko a šľahačom poriadne vyšľaháme do peny. Do cesta pridáme múku a prášok do pečiva. Poriadne premiešame vlejeme do bábovkovej formy.
2.
Čerešne odkôstkujeme, posypeme ich polohrubou múkou, poriadne zatrasieme, nech sa v múke dobre obalia - takto neprepadnú na dno cesta. Čerešne schované v polohrubej múke vysypeme na vrch cesta. Nevtláčame ich dolu, cesto pri pečení narastie a čerešne ostanú v strede cesta. Prikryté alobalom pečieme asi 1hod, treba sledovať. Špáradlom vyskúšame, či je bábovka upečená, vo forme ju necháme úplne vychladnúť, potom vyklopíme, poprášime práškovým cukrom alebo polejeme čokoládovou polevou.
3.
Dobrú chuť!:)
Vybrali sme pre vás
Omeleta
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Zvládnite prípravu francúzskej omelety a dajte svojím raňajkám nový rozmer.
Mrkva
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
Mrkva je naša! Je lokálna, zdravá, dobre skladovateľná a teda dostupná takmer celoročne.
Kompóty
Kompóty sú v kurze!
Kompóty sú v kurze!
Kúsok leta v treskúcej zime zabezpečia domáce zaváraniny.