Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu ovocnej rolády
INGREDIENCIE
6 ks
vajce
180 g
cukor
3 balíčky
vanilkový puding
3/4 balíčkov
kypriaci prášok do pečiva
2 balíčky
nátierkové maslo
500 ml
šľahačka
2 balíčky
vanilínový cukor
3 PL
cukor
150 g
jahody
POSTUP
1.
Bielka oddelíme od žĺtkov, vyšľaháme z nich tuhý sneh. Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme kypriaci prášok s pudingovým práškom. Do cesta opatrne vmiešame sneh.
2.
Cesto rovnomerne rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 200°C do zlata.
3.
Po vytiahnutí položíme na ešte teplý korpus mokrú utierku a zrolujeme. Medzitým si pripravíme krém: nátierkové maslo zmiešame s vyšľahanou šľahačkou, pridáme cukor.
4.
Vychladnuté cesto rozbalíme, vytiahneme utierku a poukladáme naň na plátky nakrájané jahody. Potom potrieme krémom a znovu zrolujeme. Navrch poukladáme zvyšné jahody.
Vybrali sme pre vás
Omeleta
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Zvládnite prípravu francúzskej omelety a dajte svojím raňajkám nový rozmer.
Mrkva
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
Mrkva je naša! Je lokálna, zdravá, dobre skladovateľná a teda dostupná takmer celoročne.
Kompóty
Kompóty sú v kurze!
Kompóty sú v kurze!
Kúsok leta v treskúcej zime zabezpečia domáce zaváraniny.