Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu ovocného tiramisu
INGREDIENCIE
120 ml
silná čierna káva
100 ml
smotana na šľahanie
350 g
syr Mascarpone
250 g
jahody
50 g
práškový cukor
2 balíčky
vanilkový cukor
1 ks
vaječný bielok
4 PL
pomarančový likér
1 PL
kakao
podlhovasté piškóty
POSTUP
1.
Očistíme jahody od stopiek, umyjeme a pokrájame na plátku. Smotanu, ktorá je vychladení vyšľaháme celkom do tuha. Tuhý sneh si pripravíme z bielka. S práškovým a vanilkovým cukrom vymiešame mascarpone. Mascarpone môžeme nahradiť aj krémovým tvarohom. K mascarpone veľmi opatrne vmiešame sneh a vyšľahanú šľahačku.
2.
S pomarančovým likérom zmiešame studenú kávu, v ktorej budeme namáčať piškóty. Krém, piškóty a jahody budeme striedavo vrstviť do malých misiek. Na záver uhladíme krém a posypeme ho kakaom. Tiramisu môžeme ozdobiť zvyšnými celými jahodami. Servírujeme dobre vychladené.
Vybrali sme pre vás
Omeleta
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Zvládnite prípravu francúzskej omelety a dajte svojím raňajkám nový rozmer.
Mrkva
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
Mrkva je naša! Je lokálna, zdravá, dobre skladovateľná a teda dostupná takmer celoročne.
Kompóty
Kompóty sú v kurze!
Kompóty sú v kurze!
Kúsok leta v treskúcej zime zabezpečia domáce zaváraniny.