Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu ovocného krémeša
INGREDIENCIE
500 g
lístkové cesto
1 balíček
čokoládová poleva
4 PL
vlašské orechy
4 PL
kryštálový cukor
1 ks
vajce
2 balíčky
Zlatý klas
1 ks
ovocný kompót
2 tégliky
smotana na šľahanie
2 balíčky
stužovač šľahačky
POSTUP
1.
Lístkové cesto rozdelíme na 2 pláty. Jeden plát upečieme na hlbšom plechu v rúre vyhriatej na 180 °C. Po vychladnutí ho natrieme rozpustenou čokoládovou polevou. Druhý plát potrieme rozšľahaným vajcom, posypeme orechmi zmiešanými s cukrom a tiež upečieme.
2.
Šťavu z kompótu dolejeme vodou na objem 1 liter, pridáme Zlatý klas a uvaríme hustý krém. Ovocie prehrejeme a primiešame do krému.
3.
Vychladnutý krém natrieme na plát s čokoládou. Smotanu so stužovadlom vyšľaháme dotuha a šľahačku navrstvíme na ovocný krém. Nakoniec navrch položíme plát s orechovou posýpkou a mierne pritlačíme.
Vybrali sme pre vás
Chladnička
Dajte zbohom chaosu v chladničke!
Dajte zbohom chaosu v chladničke!
Otvoriť, vytiahnuť a zavrieť. Tak by to malo s chladničkami fungovať. Bohužiaľ, realita je trošku iná.
Hot Chocolate
Doprajte si šálku poctivej horúcej čokolády!
Doprajte si šálku poctivej horúcej čokolády!
Spomaľte, zastavte sa na chvíľu a doprajte si čarovné chvíle pri šálke poriadnej horúcej čokolády.
Pomelo
Video: Ako ošúpať pomelo?
Video: Ako ošúpať pomelo?
Zistite, prečo sa pomelo predáva vo fólii a ako ho efektívne a rýchlo zbaviť hrubej šupky.