Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu ovocného zákusku
INGREDIENCIE
5 ks
vajce
150 g
kryštálový cukor
150 g
polohrubá múka
1/4 litrov
šľahačka
1 balíček
vanilínový cukor
2 tégliky
pochúťková smotana
2 PL
práškový cukor
5 ks
kiwi
1/2 litrov
voda
100 g
kryštálový cukor
1 balíček
kémový prášok Zlatý klas
3 balíčky
šumienka s píchuťou kivi
POSTUP
1.
Vajcia s cukrom šľaháme dovtedy, kým sa objem masy nezdvojnásobí. Primiešame múku cesto vylejeme na vymastený múkou vysypaný plech a dáme piecť. Na upečený a vychladnutý plát navrstvíme plnku, na ňu poukladáme olúpané a na plátky nakrájané kivi a necháme v chladničke stuhnúť. Potom si pripravíme polevu, ktorú opatrne vylejeme na povrch zákuska a necháme opäť v chladničke stuhnúť.
2.
Príprava plnky: Šľahačku vyšľaháme s vanilínovým cukrom a postupne do nej zašľaháme pochúťkovú smotanu a 2 lyžice práškového cukru. Príprava polevy: Dáme variť 0,3 l vody s cukrom a šumienkami kiwi a do horúcej zmesi vylejeme 0,2 l vody, v ktorej sme rozhabarkovali Zlatý klas, prevaríme a necháme takmer vychladnúť.
Vybrali sme pre vás
Omeleta
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Zvládnite prípravu francúzskej omelety a dajte svojím raňajkám nový rozmer.
Mrkva
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
Mrkva je naša! Je lokálna, zdravá, dobre skladovateľná a teda dostupná takmer celoročne.
Kompóty
Kompóty sú v kurze!
Kompóty sú v kurze!
Kúsok leta v treskúcej zime zabezpečia domáce zaváraniny.