Pridať recept

Recepty na prípravu paelly

INGREDIENCIE
300 g
ryža
250 g
plody mora
150 g
hrášok
POSTUP
1.
Kuracie stehna opečieme na oleji a môžeme ich prekrojiť na polovicu. Osolíme ich a vyberieme. Do panvice dáme nakrájanú cibuľu a cesnak, speníme, pridáme nakrájané mäso a opečieme. Prisypeme nakrájanú klobásu, papriku, olúpané paradajky, fazuľky, okoreníme a dochutíme šafranom a podusíme. Pridáme plody mora a chvíľu podusíme.
2.
Olej zohrajeme na veľkej panvici a vsypeme opláchnutu ryžu. Opekáme, až kým nezosklovatie. Osolíme a zalejeme vývarom. Pridáme kuracie mäso, zmes bravčového mäsa a zeleniny a rovnomerne všetko rozložíme na panvici alebo pekáči. Panvicu vložíme do rúry a paellu dusíme približne 20 minút. Podľa potreby ju podlievame. Ku koncu nasypeme hrášok a dáme preč pokrievku, aby sa vyparila voda. Servírujeme.