Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu pagáčov
Recept pre každého kuchára, množstvo receptov pre pečenie a varenie. Recepty pre chutný život. Slovenské jedlá a medzinárodná kuchyňa
INGREDIENCIE
120 ml
vlažné mlieko
20 g
droždie
1 PL
kryštálový cukor
1 PL
hladká múka
300 g
hladká múka
100 g
celozrnná múka
1 ČL
soľ
prášok do pečiva
1 ks
vajce
120 ml
mlieko
70 ml
olej
250 ml
kyslá smotana
250 g
bryndza
2 ks
jarná cibuľka
POSTUP
1.
V miske pripravíme kvások zo 120 ml vlažného mlieka, 20 g droždia, 1 PL kryštálového cukru a z 1 PL hladkej múky. V mise zmiešame 300 g hladkej múky, 100 g celozrnnej múky, 1 ČL soli a 1/3 balíčka prášku do pečiva. Do zmesi pridáme 1 vajce, 120 ml mlieka, 70 ml oleja a kvások. Vypracujeme hladké cesto, zakryjeme a necháme hodinu kysnúť.
2.
V malej miske vymiešame 250 ml kyslej smotany s 250 g bryndze a 2 najemno nasekanými jarnými cibuľkami. Vykysnuté cesto rozvaľkáme, povykrajujeme kolieska a preložíme na plech. Do každého kolieska urobíme do stredu jamku a dáme do nej lyžičku plnky. Okraje potrieme olejom, necháme krátko nakysnúť a dáme na 20 až 25 minút do rúry vyhriatej na 180 °C. Po upečení necháme vychladnúť.
1 2 3 4 5 ... 7
Vybrali sme pre vás
Mrkva
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
Mrkva je naša! Je lokálna, zdravá, dobre skladovateľná a teda dostupná takmer celoročne.
Kompóty
Kompóty sú v kurze!
Kompóty sú v kurze!
Kúsok leta v treskúcej zime zabezpečia domáce zaváraniny.