Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu palaciniek z ovocím
Palacinky s ovocím, recepty pre každého kuchára. Chutné recepty online. Palacinky s ovocím, tipy a triky ako si pochutnať na skvelom jedle.
INGREDIENCIE
400 g
zavárané čerešne
2 PL
škrobová múčka
1/2 KL
miešané korenie
1/2 KL
mandľová esencia
100 g
hladká múka
3 dl
mlieko
1 ks
vajce
2 PL
mäta
1 štipka
soľ
rastlinný olej
práškový cukor
POSTUP
1.
Do hrnca dáme čerešne aj so šťavou z kompótu (3 dl) a zmiešame ich s mandľovou esenciou a zmesou korenia, ktorá sa používa na jedlá z jabĺk. Vmiešame aj škrobovú múčku a privediem k varu za stáleho miešania. Budeme variť na miernom plameni, dovtedy kým zmes nezhustne. Dáme bokom.
2.
Na prípravu palaciniek zmiešame v miske soľ s múku, pridáme pokrájanú mätu a v strede spravíme jamku, do ktorej postupne pridávame vajce s mliekom a šľaháme, čím získame hladké cesto.
3.
Jednu lyžicu oleja zohrejeme v panvici s priemerom 18 cm. Ako náhle je olej horúci, vylejeme ho von. Pridáme toľko cesta, aby bolo zakryté dno panvice a smažíme palacinky 1 až 2 minúty. Obrátime a z druhej strany smažíme minútu. Vyklopíme hotovú palacinku z panvice a udržiavame teplé. Znova ohrejeme olej a opakujeme postup, až kým neminieme všetko cesto.
4.
Na štvrtinu každej palacinky nanesieme čerešňovú plnku a potom ju zrolujeme do kornútu. Posypeme cukrom a servírujeme. Môžeme pokvapkať aj čokoládou, v závislosti podľa chuti.
Vybrali sme pre vás
Hot Chocolate
Doprajte si šálku poctivej horúcej čokolády!
Doprajte si šálku poctivej horúcej čokolády!
Spomaľte, zastavte sa na chvíľu a doprajte si čarovné chvíle pri šálke poriadnej horúcej čokolády.
Pomelo
Video: Ako ošúpať pomelo?
Video: Ako ošúpať pomelo?
Zistite, prečo sa pomelo predáva vo fólii a ako ho efektívne a rýchlo zbaviť hrubej šupky.
Omeleta
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Zvládnite prípravu francúzskej omelety a dajte svojím raňajkám nový rozmer.