Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu palaciniek
INGREDIENCIE
1 ks
vajce
100 g
múka
mlieko
soľ
olej
POSTUP
1.
1 vajce a 100 g múky vymiešame dohladka, pridáme toľko prevareného studeného mlieka, aby vzniklo tekuté cesto, a nakoniec ochutíme trochou soli. Na palacinkovú alebo teflónovú panvicu dáme trocha oleja, dobre ho rozpálime a zvyšok vylejeme do osobitnej nádoby.
2.
Na rozpálenú panvicu dáme asi 2 lyžice cesta, ktoré rýchlym pohybom rozlejeme po celej panvici, a upečieme tenkú palacinku. Potom ju obrátime širokým nožom a upečieme aj z druhej strany. Z tohto množstva pripravíme 5 až 6 palaciniek. Môžeme ich podávať bez plnky alebo s plnkou.
1 2 3 4 5 ... 23
Vybrali sme pre vás
PIERRE BAGUETTE
Ste v jedení objaviteľ alebo skôr klasik? Urobte si jednoduchý test svojej gastroosobnosti
Ste v jedení objaviteľ alebo skôr klasik? Urobte si jednoduchý test svojej gastroosobnosti
Je pre vás každý deň výzvou na nový chuťový zážitok alebo ste skôr typ, ktorý miluje osvedčenú klasiku? Či už sa...
Raňajky
Video: Správne raňajky zmenia váš deň!
Video: Správne raňajky zmenia váš deň!
Pozrite sa, čo zvoliť na raňajky, aby bol váš deň plný energie a pohody.
Seasoning spices
Sušená zelenina na ochucovanie jedál - domáca vegeta!
Sušená zelenina na ochucovanie jedál - domáca vegeta!
Čím ďalej tým viac do slovenských kuchýň prenikajú trendy variť len z čerstvých surovín, bez umelých ochucovadiel. Vždy...