Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu panna cotta
Recept pre každého kuchára, množstvo receptov pre pečenie a varenie. Recepty pre chutný život. Slovenské jedlá a medzinárodná kuchyňa
INGREDIENCIE
1 liter
sladká smotana
6 ks
plátková želatína
6 PL
krupicový cukor
ovocie na ozdobenie
6 PL
krupicový cukor
2 PL
voda
2 PL
sladká smotana
POSTUP
1.
Do hrnca vlejte smotanu, pridajte cukor. Namiesto obyčajného môžete dať aj vanilkový, prípadne pol na pol. Vymiešajte na miernom ohni, kým sa cukor rozpustí. Medzitým si namočte želatínu do trochy vody, asi na 3 minúty. Želatínu vložte (bez vody) do smotany a stále miešajte, kým sa želatína nerozpustí. Pozor, ako každá želatína sa nesmie variť. Udržujeme asi na 80 stupňoch Celzia.
2.
Keď sa celkom rozpustí, vlejte do formičiek napr. od jogurtov, či malých pudingov, alebo do formy na srnčí chrbát.
3.
Nechajte prikryté v chladničke, aby to stuhlo – najmenej 6 hodín. Stuhnutú panna cottu vyklopte a polejte ovocnou, prípadne karamelovou omáčkou. Môžete aj posypať lesným ovocím, jahodami, malinami...
4.
Karamelovú omáčku pripravíte jednoducho - cukor a vodu zmiešajte v hrnci. Keď sa cukor rozpustí a zmes začne vrieť, prilejte smotanu a vyšľahajte metličkou do hnedého karamelu.
Vybrali sme pre vás
Hot Chocolate
Doprajte si šálku poctivej horúcej čokolády!
Doprajte si šálku poctivej horúcej čokolády!
Spomaľte, zastavte sa na chvíľu a doprajte si čarovné chvíle pri šálke poriadnej horúcej čokolády.
Pomelo
Video: Ako ošúpať pomelo?
Video: Ako ošúpať pomelo?
Zistite, prečo sa pomelo predáva vo fólii a ako ho efektívne a rýchlo zbaviť hrubej šupky.
Omeleta
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Zvládnite prípravu francúzskej omelety a dajte svojím raňajkám nový rozmer.